December 1, 2023

Taylor Daily Press

Complete News World

Premier Johnson verder in het nauw: nog meer illegale festjes

Premier Johnson verder in het nauw: nog meer illegale festjes

De onthullingen over illegale festjes van medewerkers van de Britse premier Boris Johnson blijven elkaar in sneltempo opvolgen. Ze brengen hem verder in het nauw. De Britse krant Daily Mirror meldt dat personeel van de ambtswoning van Johnson ook tijdens de coronalockdowns elke vrijdag bij elkaar kwam om te drinken, ondanks een verbod op dergelijke feestjes binnen.

Johnson zou geregeld getuige zijn geweest van de festjes en hij zou zijn staf hebben aangemoedigd ‘stoom af te blazen’. Volgens de krant werd er zelfs een speciale koelkast voor aangeschaft. Ook reisde de premier eind maart 2020 geregeld heen en weer tussen zijn Londense ambtswoning en het buitenverblijf Checkers, terwijl hij de Britten had opgeroepen om af te zien van niet-essentiële reizen de aldus Daily Mirror.

Eerder vrijdag zag het kantoor van Johnson zich nog gedwongen koningin Elizabeth excuses aan te bieden voor twee feestjes op 16 April 2021, aan de vooravond van de begrafenis van princes Philip, de echtgenoot van de vorstin. Het was tijdens de lockdown en tijdens een periode van nationale rouw. Op de bijeenkomsten in de tuin van Downing Street 10, Johnsons kantoor en residentie, waren ongeveer dertig mensen. De premier zelf verbleef toen elders.

• Overzicht | Hoe Boris Johnson wel vaker worstelt met excuses en lastige vragen

Johnson ging eerder deze week in het parlement al door het stof voor een festje van naaste medewerkers met hem in de tuin van zijn ambtswoning op 20 mei 2020, tijdens de eerste lockdown. Niet alleen de oppositie eist zijn vertrek, ook steeds meer partijgenoten uiten openlijk kritiek op de premier.

See also  Gert Verhulst on 'K2 looking for K3': 'It was right with the boys...

Johnson heeft parlementariërs opgeroepen te wachten op de uitkomst van een onderzoek naar mogelijke overtredingen van de coronaregels. Een topambtenaar voert dit onderzoek uit en zal op zijn vroegst volgende week haar bevindingen rapporteren.