June 13, 2024

Taylor Daily Press

Complete News World

Elegance and inspiration in Copenhagen

Elegance and inspiration in Copenhagen

Liewood’s new headquarters in Blegdamsvej in Copenhagen embodies a harmonious blend of elegance and function, combining timeless architectural elements with modern, minimalist designs. This inspiring space, designed by Norm Architects, radiates a feeling of warmth and calm through the use of light colors and natural materials.

Upon entering Liewood HQ, you are greeted by original hipped roofs and deep window recesses that emphasize the building’s historic charm. The architecture reflects an era in which craftsmanship and refinement were key. To enrich this classic foundation, Norm Architects added a monochromatic yet rich palette of colors and materials. This palette emphasizes the texture of the chosen materials and creates a harmonious environment that invites creativity and collaboration. The building’s five floors have been carefully designed to provide a dynamic and inspiring work environment. From showrooms to offices and creative studios, each space is outfitted with detail and functionality in mind. Simple sculptural elements, such as playful platforms and curved walls, are strategically placed to be aesthetically pleasing and complement the children’s toy products on display. Sophie Back of Norm Architects emphasizes the importance of tactile elements in design. Structured plaster walls and contrasting materials such as oak and steel contribute to a comfortable and calm atmosphere. These thoughtful details give the space deep meaning and enhance the visual and tactile experience for users.

These thoughtful details give the space deep meaning and enhance the visual and tactile experience for users

The building’s original entrance has been retained and adapted to Liewood’s modern needs. The dark stone floor contrasts with a stunning terracotta work bench, adding to the balance and grandeur of the space. The massive staircase connecting the ground floor to the upper floors was left untouched and is a tribute to the past. The surrounding curved walls add an unexpected element that continues to surprise visitors.

See also  Orion is back on Earth after a test flight, and a new spaceship is already leaving: First private lunar mission successfully launched

Art plays a crucial role in creating a stimulating environment within the Liewood headquarters. Danish designer Sarah Martinsen contributed delicate artwork that enhances the warmth and texture of the space. These artworks have been carefully selected not to compete with the products on display, but to enrich the overall aesthetic. The first floor showroom provides an attractive space for customers and staff to explore Liewood’s extensive collection. The wooden heart of the showroom contrasts with the compact size of the toys, helping each item stand out. Built-in drawers and custom shelves provide a neat and organized display, while wooden elements add warmth and a sense of security. Natural materials play a major role in interior design. The wide wooden staircase serves as an elegant element and a staff meeting place. The use of wood and other natural materials meets the human need for environments that feel and look good, and can stand the test of time.

The heart of the headquarters, known as “The Parlor,” serves as a central kitchen and meeting area for employees. Here, a large limestone table invites meals and group conversations, fostering a sense of community and collaboration. The quiet, open atmosphere of this space provides a place to respite amidst the hustle and bustle of the workday. The upper floor, the “apartment,” is designed as a domestic and intimate space. The steel spiral staircase, which does not reach the ground floor, is a modern element that contrasts with the wooden floor and soft, harmonious colours. This space provides a haven for employees who need a quiet environment to work or relax. Liewood HQ offers the perfect balance between work and well-being, with spaces that promote productivity and relaxation. Using a timeless color palette and thoughtful designs, Norm Architects has created a work environment that is not only functional, but also aesthetically and psychologically rich. Light and natural elements ensure that the space is inviting and inspiring, which ultimately contributes to creating a positive work culture and a sense of belonging among employees.

See also  Battlefield 2042 gets a new scoreboard in February - Games - News

Photography by Jonas Berry Poulsen
Text by Céline Himmeler